La Microgimnàstica es una tècnica de consciència corporal activa, creada i desenvolupada per l’Antoni Munné a Barcelona, i que està basada en el Mètode de Françoise Mézières de estirament global i de la seva connexió directa amb la cadena muscular posterior del nostre cos. Està englobada dins el Sistema ARC (Anàlisis i Restauració Corporal), en el què, a més de la Microgimnàstica hi trobem el Massatge Restaurador Corporal i la Gravitoterapia, tècniques totes elles encaminades a la recuperació del benestar i equilibri corporal.
El primer pas cap a una Curació Integral (física, mental i emocional) és prendre consciència, connectar amb nosaltres mateixos amb sinceritat i escoltar el que el cos ens mostra, la majoria de vegades somatitzant: dolors, angoixes, ansietats, incomoditats, contractures, pors,…El següent pas seria l’acceptació i aprendre a “deixar anar”, permetent que el cos , amb tota la seva intel·ligència i saviesa, recuperi de nou l’equilibri i el benestar.

micro- ARC17 103

Amb la Microgimnàstica entrem en aquest treball de recuperació. Mitjançant un estirament global i amb uns moviments petits i harmònics, anirem a les parts mes profundes del nostre cos, per alliberar-lo. Conscients de la respiració, obrint i afluixant.
Com l’Antoni Munné ens va dir:
“La Microgimnàstica ens ofereix la possibilitat d’investigar i conèixer veritablement el nostre cos, en cada instant de la nostra vida, en totes les accions de la nostra existència, cercant amb paciència i constància el re-equilibri físic i mental. La Microgimnàstica ens dóna la possibilitat de l’auto-transformació, en trencar i eliminar els hàbits, rutines i costums.
…tenir un cos harmonitzat. Un cos que reunís totes les característiques necessàries de funcionament: un cos àgil, flexible, amorós, càlid, suau, tendre,pròdig, saludable, calmat i lliure.”

micro galeria4- ARC17 054

 

 

 

 

 

 

Dolors Gardeñas
Terapeuta Sistema ARC

Creat el Dimecres, Octubre 03 rd, 2018 · , ·
Compartir